Chránime prírodu

Chránime prírodu ekologická likvidácia.

Univerzita na Cypre je prvou na svete, ktorá umožní študentom platiť Bitcoinami

 Cyperská University of Nicosia je prvou univerzitou na svete, ktorá umožní študentom platiť Bitcoinami. Viac ako 5000 študentov tak získa alternatívu k cyperskej libre (1 € = 0.5853 CYP pozn. redakcie). Bitcoiny budú môcť študenti využiť už na budúcu jar, platiť nimi budú môcť napríklad školné. Bitcoiny bude škola prijímať tak ako online formou, tak aj pomocou ich finančného úradu.

Tento ústretový krok univerzity pomôže hlavne zahraničným študentom, ktorí si tak budú môcť rozmyslieť spôsob platby. Univerzita však nešpecifikovala, či budú ceny v bitcoinoch statické na semester, alebo sa budú prispôsobovať trhu priebežne. Každopádne, študentom tak ponúkli možnosť kalkulovať. Pri dobrom kurze môže študent na školnom ušetriť.

Na Slovensku budeme mať prvý Bitcoin bankomat

Bitcoin zažil momentálne najväčší rast vo svojej histórií. Za 1 bitcoin získate až cca 400 eur. Toto virtuálne platidlo sa začína pomaličky udomácňovať aj u nás, na Slovensku. Čoskoro sa dočkáme prvého Bitcoin automatu aj v Bratislave. Ten by mal byť, podľa posledných dostupných informácií, umiestnený v bratislavskej pasáži medzi ulicami Lauriská a Goreckého, v centre mesta.

Včera v Progressbare bol bankomat oficiálne predstavený a predvedený. Bratislavčania tak mali možnosť “ošahať” si ho ešte predtým, ako bude nainštalovaný na spomínané miesto. Bankomat vyrobila firma Lamassu, európske bankovky Vám bude zamieňať podľa kurzu burzy Mt.gox.

PC-KLINIKA

Aktuálna súťaž

Sledujte našu Facebook stránku
a zapojte sa do súťaže
Copyright © 2013 PC-KLINIKA, s.r.o. - servis, správa a predaj výpočtovej techniky | Created by CREAS